Galéria

Térelválasztók, tükrök, biztonsági üvegek

Térelválasztók képei

Az alábbi képekkel szeretném bemutatni egy lakás nappaliának átalakítását.
A méreténél fogva kevéssé használt tálaló a megrendelők szándékainak figyelembevételével lett átalakítva.

Az elkészült üvegkép a nappaliból és a konyhából egyaránt élvezhető színei napszaktól és évszaktól függően mindig más hangulatot kölcsönöznek a helyiségeknek.

A tükröket általában arra használjuk, hogy önmagunkat a lehető legkissebb torzítással viszontláthassuk. Azonban arról sem feledkezhetünk, meg hogy a lakásokban és középületekben használatos tükrök sokkal több funkciót töltenek be, mint például a jól ismert esztétikai és tér-építészeti funkciókat.
A tükrök formája lehet számos ma is ismert és használt technikai megoldás alapja és megvalósítási eszköze is, úgy, mint a Csodák Palotájában megtekinthető és kipróbálható Suttogó Tükrök
A parabolatükröknek különleges tulajdonságuk, hogy a fókuszpontjukban kibocsátott gömbhullámokból a tükör tengelyének irányában haladó síkhullámokat hoznak létre. Így az “adótükör” a beszélő hangját széles nyalábban a másik tükör felé irányítja. A hullámok útja természetesen meg is fordítható, vagyis a tengellyel párhuzamosan beeső hangot a vevőtükör a fókuszban egyesíti. A két tükör meggátolja, hogy a beszélgetők halk hangjának az energiája szétszóródjék a teremben. Az adó a kicsiny hangenergiát irányított nyalábban továbbítja, s azt a vevő egy pontban gyűjti össze. Ez az oka annak, hogy a suttogó beszédet a parabolatükröknél álló személyeken kívül még akkor sem érthetné meg senki, ha a két tükör között próbálna meg fülelni.