Blog

Kik vesznek ólomüveget?

Már 1991 óta foglalkozom üvegművességgel, konkrétan az üvegfestés, ólomüvegek, tiffany lámpák, tükrök, térelválasztók tervezése, kivitelezése és javítása a mindennapi munkám, és tisztességes megélhetőségem. Elsősorban egyéni megrendelők számára készítem munkáimat, kivételt képez e tekintetben a borsi Rákóczi kastély ólomablakainak korhű újraépítése, mely társadalmi munkában zajlott, több mesterember összefogásával, valamint a szelestei templom,és kápolna üvegablakainak munkái.

Megrendelőim egyik jelentős csoportja a visszatérő ólomüveg tulajdonosok, akiket már rabul ejtett a színes ablakok, ajtók látványa és lassan lakásuk szinte minden üveg- és tükörfelületét díszítésekkel látják el.

A másik csoportot azok a leendő ólomüveg tulajdonosok alkotják, akik lehet, hogy csak mostanában fedezték fel otthonuk díszítésének ezt a módját. Tájékozatlanságuk leküzdésére is szolgáljon ez a honlap. Bátorításul csak annyit jegyzek meg, hogy a visszatér? tulajdonosok is így kezdték. (Kis hazánkban éppen ezekben az években fedezik fel az ólomüveg mívességét, szépségét, az otthonok értékét és hangulatát jelentősen javító előnyeit.)

A magam részéről fontosnak tartom a megrendelők elégedettségét, a vállalt határidők betartását és az egyediséget. Ezért a munkát megelőzi a helyszín tanulmányozása, a motívumok és színek egyeztetése, amelyhez segítséget nyújtanak színes fotóim és prospektusaim is. A megrendelő aktívan részt vesz a tervezés majdnem minden lépésében. Ezután készülnek el a méretarányos színes tervek és az árajánlat. A motívumok lehetnek teljesen egyediek, de ha valaki kész ötlettel érkezik, azt is szívesen megvalósítom. Az elkészült ajtó-, és ablakbetétek beépítését is vállalom, akár hőszigetelt kivitelben is.

Tegye színesebbé az otthonát a Czirják Üvegfestészettel!