Blog

Hogyan kerültem kapcsolatba az ólomüveggel?

Hogyan kerültem kapcsolatba az ólomüveggel?

1991-ben egy olasz üvegipari cégnél helyezkedtem el, ahol megismerkedtem az üveggel való munka titkaival. Korábban elsősorban az üvegművesség technikai vonatkozásaival voltam tisztában, ezen a téren is kezdettől fogva erős innovatív szemlélet jellemezett. A termelékenység és hatékonyság növelése érdekében új ötleteket vetettem fel.

Az innovatívitás iránti igényemet – hamar ráébredtem, – hogy csak úgy tudom igazán betölteni, hogy egyéni vállalkozást nyitok. Gyerekkorom óta szívesen és könnyen rajzoltam így az üvegművesség tervezési, művészi része is kecsegtető kihívásnak kínálkoztott. 1997 óta teljes időmben, egyszemélyes manufaktúraként üzemeltetem vállalkozásomat. Az eltelt idő alatt sok egyéni tervezésű és mások által megálmodott motívum került megvalósításra. Minden munkám egyedi, s ez ébren tartja munkakedvem, hogy újabb és újabb ötleteket, fejlesztési célokat tűzzek magam elé.

Mi a specialitásom?

A megalapozott műszaki, üvegtechnikai ismereteimnek köszönhetően kemencéimet saját kezűleg készítem. Tevékenységem rendkívül színes, melyet a Szolgáltatások almenüpontban részletesen ki is fejtek (pl. egyedi, színes ólomüvegek, tükrök készítése, restaurálás, hajlítás vagy hőszigetelés).

Munkáimat gondos előkészítési folyamat, nagy precizitás és a művészi szemlélet szabadsága egyszerre jellemzi. Kiemelten fontosnak tartom a megrendelővel való kommunikációt, az ötletek öszehangolását a részletek tisztázását és a folyamatos kapcsolattartást.

Ezenkívül egyedi fejlesztésű üveggel is rendelkezem, amely több évi kísérletezés eredménye. Rendkívül dekoratív és színben is változatosan alkalmazható újítás.

Miért érdemes engem választani?

A 90-es évek végétől az ólomüveg mondhatni, újbóli reneszánszát kezdi élni hazánkban. Sorban alakulnak az ólomüveg készítéssel foglalkozó vállalkozások, és nagyon sok a laikus próbálkozó is. Érdemes tehát tájékozódni, megnézni és összevetni az alkotásokat.

Honlapom egyik kiemelt célja, – amint, azt bizonyára észre is vette – hogy Ön, kedves látogató használható ismereteket szerezzen az ólomüvegkészítés technikájáról, gyakorlatáról is. S ennek nyomán, mint hozzáértő tudja kiválasztani az igényeinek, elképzeléseinek legmegfelelőbb művészt és kivitelezőt.

A Galériában szereplő munkáim megtekinthetése során Ön is megbizonyosodhat többek között azok művészi színvonaláról, az egyenesek és görbék precizitásáról és a motívumok, illetve a felhasznált üvegek változatosságáról.

Melyek a jövőbeli terveim?

Már épül egy újabb kemencém a fusing eljárással készíthető üvegtárgyak számára. Ez a technika különféle színű és anyagú üvegek összeolvasztását teszi lehetővé.

Ugyanakkor egy különleges üvegvágó gép beszerzése is folyamatban van, mely által eddig megvalósíthatatlannak tűnt üvegívek és sarkok kivágása válik lehetővé.

Amennyiben kérdésére fentebb nem talált választ, kérem, vegye fel velem a Kapcsolatot. Bármilyen kérdésére szívesen válaszolok.