Blog

A megvalósulás lépései

A megvalósulás lépései

Számítógépen egy speciális program segítségével folyik a tervezés és az árajánlat készítés. Nem probléma, ha még nincs konkrét elképzelése. Az ólomüveg készítés területén eltöltött idő alatt kialakult már a készítő és a megrendelő közt egy gördülékeny munkakapcsolat (lásd. Referenciák)

Mint a manufaktúra alapítója tisztában vagyok vele milyen kérdések foglalkoztatják az ügyfeleket és mi okozhat nehézséget egy egy minta kiválasztásában vagy egy konkrét ajándék ötletének megszületésében. Bátran mondhatom, hogy eddig minden esetben sikerült a megrendelő igényeinek és ízlésének leginkább megfelelő témát választani. A rávezető kérdések és a megtekintett katalógus nyomán nemegyszer kibontakoznak a megrendelő egyedi ötletei is.

A minta kiválasztása, meghatározása után kerül sor az üvegek kiválasztására (szín és mintázat). Amennyiben megbíznak a szakértelmemben, a megbeszélt szempontok ismeretében én is elküldök üvegmintákat, melyekből választani lehet, sőt több cég mintáiból is választhat. A munka ezen fázisában azt is meg tudom mondani, hogy mikorra készülne el a megbeszélt feladat.

Az alkotás elkészítése előtt pontosan tisztázzuk a részleteket: szín és formavilág, méretek, üvegek típusa, (esetlegesen egyéb speciális kérések) helyszín ellenőrzése, a munkaidő. Szállítás módja és ideje, a fizetés összege és módja. Árajánlatot a konkrét feladat ismeretében adok, az ár összetevőit előzetesen ismertetem (lásd. Árajánlat).